Eigenlijk is de Tent bij Hoeve Draafsel te mooi om te verlaten, maar als je jezelf zo ver kunt krijgen er op uit te gaan, dan zijn er veel leuke opties in de omgeving van Lochem.

Koepel van Staring

Op een steenworp afstand van de Boerderij vind je de Koepel van Staring. Dit is een gerestaureerd theehuis uit de 19e eeuw waar je wat kan leren over de geschiedenis van de familie Staring, maar ook over Hoeve Draafsel. Als je wilt kun je met een klein pontje de rivier de Berkel oversteken. Dit pontje is eigenlijk een voetveer: je moet het pontje inclusief jezelf letterlijk naar de overkant trekken via de touwen. Gelukkig is het een korte oversteek (eentje die je niet eens per se hoeft te maken vanaf Hoeve Draafsel).

Wandelen en fietsen

In Lochem en omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen. In de landwinkel van Hoeve Draafsel vind je leuke routes, maar je kunt ook de app van AbelLife downloaden of even langs de VVV in de stad. De verschillende routes staan goed aangegeven met bordjes, dus je kan bijna niet verdwalen. Er is voor ieder wat wils: van een leuke wandeling van een uurtje tot een hele dag op pad.

De stad Lochem

De stad Lochem is ook een bezoekje waard. Rondom de Sint Gudulakerk vind je een ruime keuze aan restaurants en terrassen. Hier vind je ook de winkelstraat met een aantal bekende ketens, maar ook wat boetiekjes. Erg leuk om doorheen te struinen. En word je moe en ben je aan een cafeïne shot toe, wip dan even binnen bij Semmelink. Dit koffietentje verdiende in 2014 een nummer vier notering in de Koffie Top 100. De eigenaar voorziet je graag van advies.

Wijngaard

In Vorden, net buiten Lochem, kun je een bezoek brengen aan een Achterhoekse wijngaard. Dat klinkt in eerste instantie misschien niet zo veelbelovend, maar Wijnhoeve Elanova zal je positief verrassen. Op zaterdagen kun je een wijntour van 1,5 tot 2 uur doen. Je neemt dan met wijnbouwer Rob Roth een kijkje bij de wijngaard waar hij je van alles uitlegt over de wijnbouw in Nederland. Vervolgens mag je natuurlijk een paar Achterhoekse wijntjes proeven. Die zijn zeer de moeite waard.

Kortom, voldoende te beleven in Lochem en omgeving. In de landwinkel van Hoeve Draafsel vind je veel brochures en flyers van dingen die je kunt ondernemen en boer Harry en boerin Gerda helpen je graag. Bekijk ook altijd even de activiteitenkalender op de site van VVV Lochem.

Deze tips krijg je van Kim Sterenborg. Ontdek op kimopreis.nl hoe zij haar verblijf bij Hoeve Draafsel ervoer.

no comment

Geef een reactie